Arcos är ju matilsk. Det märkte vi redan när han var valp. Det är helt ok i vår familj att vara matilska ;-) Vi vet att vi inte menar något illa :-P . Nu var det så att igår hade jag glömt att tina Musch av sorten lax till Arcos. Han äter lax under en period för att fetta på sig lite efter en testperiod med torrfoder från James Wellbeloved då han föll ur i hull.

Alltså, normalläget för Arcos de senaste dagarna har varit lite, lite pissed ;-) . Man tar det med en nypa salt, pratar med honom, säger att han överreagerar men att man älskar honom ändå.

Så igår. Ingen tinad mat till Världens Bästa Schäfer. Matte skär en generös bit av den färska laxsidan med skinn som ska tillagas till middag. Allt under kommentarer som ”den får ändå inte plats i ugnsformen” osv…

Serverar mat till schäfrarna i deras respektive lägenheter. Musch till Denso och en stor bit lax med skinn till Arcos. Tänkte att det blir ju lite rekreation för Arcos att få skinnet från laxen samtidigt.

Återgick till min matlagning och efter en så lång stund som det tar att äta upp en skål hundmat hörs ett öronbedövande ”BAM!!!” Och sedan ljuden av en fullständigt rasande Arcos.

Den filmsekvens som spelas upp nu är samtidigt väldigt humoristisk som den är lite förskräckande. Denso står i fryst tillstånd uppe på sitt hundkojetak och bedyrar att han verkligen, verkligen inte gjort något (annat än förmodligen nyfiket kollat vad Arcos kämpade med). Han vågade inte röra sig ur fläcken. Var helt paralyserad.

Fokus på monstret med en kroppshållning och vokabulär som vilken förortsgangster som helst skulle kissa ner sig över. Jag har aldrig sett honom arg på riktigt förut. Detta var droppen för Arcos. Svinhungrig. En irriterande lillebror. En j-vla laxbit som man inte kan äta! Mellan sina neandertalvrål och inandningar som gurglar lika kraftigt som Hunden Leo morrar på utandning när matte är i fara, skakar han frustrerat laxbiten. Tänk er hur en stor bit rå lax rör sig. I detta sammanhang såg det obeskrivligt roligt ut. Humor på hög nivå! Men man får inte skratta åt andras olycka. Odjuret ombads att lämna laxen och gå in. Laxen bärgades och transporterades till köket bevakad av ett par oroliga och synnerligen hungriga ögon. Husse började skinna laxen och matte matade besten med laxslamsor. Besten mjuknade och vippade sina mjuka öron åt sidan. Vi ska ha fred här i kväll.