Leo, Arcos och Denso

Hunden Leo
Leo är född i Tyresö utanför Stockholm den 7 augusti 2003. Han är efter en herre med attityd i form av yttre attribut som snusnäsduk runt halsen och långa svarta mustascher. Han tillhörde ett motorcykelgäng och hans Husse hade tatuerad kropp och skinnväst. Herren var svart och av typen collie/jaktlabrador/bearded collie (därav mustaschen). Leos mamma var en mycket vacker tik. En blandning av schäfer/tervueren.
Leo har haft förmånen att vara med oss jämt även om vi periodvis har jobbat väldigt mycket. Förmodligen reflekterar han inte så mycket över det de dagar han ligger och surar av understimulans. Han är en väldigt arbetsglad hund som gärna löser problem. Vi har sysslat med lydnad, agility, spår, uppletande och viltspår. Han kan budföring i form av papperslappar där det står om Husse gjort fika eller liknande. Han kan även diverse party trix som han mer än gärna visar. Hans stora fördel är att han är så vansinnigt positiv och vänlig. Hans nackdel är att han är skotträdd och även rädd för vatten. Leo är den finaste hund som finns.

Leo har ett förstapris och andraplats i LK1.

leo
Leo på Fårö

Arcos
Arcos är född i Skåne den 10 januari 2010. Pappa heter Torneryds Gallax och mamma är Eydimörk Aldinros. Arcos farfar hette Hunter v.h Keeliehof. Han är världens roligaste hund med grymt psyke. Han kan nog bli precis vad som helst när han blir stor. Precis som jag vill ha det. Jag vill kunna göra allt med honom. Är väldigt sugen på att träna honom i specialsök. Vårt första år tillsammans blev lite krokigt men det viktigaste fungerar. Han är vänlig mot stora och små.

Målet till hösten 2011 är att klara BH-provet och hitta växande kantareller i skogen. Hittills markerar han bara slängda kantareller. Sen ska vi väl börja beta av lydnadsklasserna när vi blir redo för det. Hela året kommer att gå åt till tragglande av IPO-spår.

2012 blev inte riktigt som jag tänkt. Vi kom med i en skyddsgrupp och lade lydnadsettan på is. När hösten började närma sig fick jag eld i baken och bestämde mig för att tävla en dag och gjorde det. Hade inte räknat med uppflyttning så jag fick blodad tand och bestämde mig för att försöka mig på lydnadstvåan också. Förhoppningsvis innan året tagit slut. BSL1 blir inte förrän till våren 2013.

HD A och ED 0
Rygg UA

MH

24 september 2011 – Godkänt BH-Prov
17 augusti 2012- Lk 1, 178,5 poäng, 2:a plats och uppflyttad till Lk 2
19 mars 2013 – L-test, lämplig att prövas som polisiär sökhund, patrullhund och väktarhund

110718_Enköping
Arcos i Enköping

Denso
Denso är född i Skåne den 27 september 2011. Pappa heter förstås Torneryds Gallax och världens bästa mamma är Eydimörk Aldinros. På min önskelista stod en helbror till Arcos tidigast under 2012 men storken kom lite tidigare. Vad Denso ska bli när han blir stor får vi se. Den lilla nosen är i alla fall värd sin vikt i guld.

HD A och ED 0

111129
Denso i Skåne